Hur man gör ett MH av Daisy-Dumle

Hej alla, Daisy här!
En del av har sett mig på Facebook, där jag visar hur man på bästa sätt uppfostrar sin ägare. Det är ett hårt jobb då matte har haft Collie innan och enligt matte gjorde de oftast vad hon sa till dem. Matte menar att jag inte gör det utan ”käftar emot”, men det är ju bara dumheter!
Jag bara lär matte hur hon ska uppföra sig!

I alla fall så var jag och matte på nåt som kallas MH. Det ska vara ungefär samma som BPH, som jag också gjort, men lite tuffare. Detta för det är gjort för Brukshundar. Men jag är ju också en brukshund, eller hur!
Kan ju allt som en brukshund ska kunna! Valla, spåra, nosa, kampa och utöver det hålla koll på och vakta familjen.

Vi var där tidigt på morgonen, lite jobbigt då jag gärna tar sovmorgon.

Detta prov ska visa min personlighet och matte får inte skälla på mig, vilket är superbra!

Här nedan ska jag berätta lite vad vi gjorde och kanske någon mer vätte är sugen på att prova!

 • Vi började med att hälsa på massa folk genom att gå runt dem. Det var helt ok att hoppa på dem och nosa. Så det gjorde jag lite, speciellt på de jag kände. Men det var mycket andra dofter som lockade också.
  Sen gick vi fram till en person som stod och väntade på oss, det var intressant så jag var tvungen att släpa matte dit, då hon går så otroligt sakta!
  Matte stannade och pratade så jag hälsade vänligt. Sen tog personen mig i kopplet och gick iväg! Det var dock ok, då jag kunde kolla omgivningarna lite bättre, så jag hängde med. Kollade bara lite bakåt så matte stod där jag ställt henne, det gjorde hon.
  Sen är vi kom tillbaka så klämde Tävlingsledaren, som det visst heter, lite på mig och tittade på mina tänder. Även det var ok.
 • Sen tar hon fram en leksak! Toppen tyckte jag och de kastade den mellan sig och kastade sen iväg den och det var då det roliga började!
  För plötsligt var jag LÖS! Plus att jag hade en superrolig leksak! Matte försökte få mig att lyssna. Men varför? Jag hade ju superkul och sprang och kollade allt!
  Då tog de fram en likadan leksak och den ville jag ju också ha, så de lurade mig och jag blev kopplad! Men sen gjorde de om samma sak igen! Superkul!!
  Fast denna gång blev jag lite tröttare och de fångade mig snabbare…
 • Sen tog tävlingsledaren fram leksaken igen och vi skulle leka och kampa. Även det Superkul! Jag kastade mig fram och bet tag i leksaken som värsta kamphunden! Skakade och slet, men fick inte loss den. Efter ett tag fångade matte in mig.
 • Sen kom något som också var kul.
  Vi gick på en gräsplätt och plötsligt dyker det upp nåt grått som rör sig. Jag kastar mig fram och springer fort. Fångar det gråa, men det var ingen katt, så jag släppte den.
  Matte ropade på mig men jag kollade området igen och matte efter (hon är ganska jobbig min matte), men till sist var den en annan som stod i min väg och jag blev fångad igen!
  Den där gråa saken fick jag jaga ännu en gång. Lika superkul den! Även efter denna blev jag infångad…
  Tråkmånsar!
 • Sen var det någon jättetråkigt!
  Vi skulle stå stilla i TRE minuter! Tänk er vilken pina!
  Matte stod stilla, medan jag kollade läget. Till sist tröttnade jag och skällde ut matte! Men det hjälpte inte…
  Efteråt sa en som kallas Beskrivare, till matte, att hon nog behöver minska på RedBull till mig. Undrar vad han menade med det??
  Matte mumlade nåt om Duracellkanin…
 • Efter detta var det saker som hände igen.
  Vi stod på en gräsmatta och plötsligt började en människa hoppa och prata en bit bort. Jag hade inte riktigt tid att bry mig om henne, var fortfarande lite sur på att ”publiken” hade gått iväg utan min tillåtelse och kollade in dem också. Så de stod stilla.
  Sen släppte matte mig igen och jag tog några varv runt området igen.
  Människan en bit bort fortsatte stå och ropa och vifta med en leksak, så till sist förbarmade jag mig över henne och sprang dit och lekte lite med henne. Men det var ganska tråkigt, så jag lade mig och vilade och tittade på henne när hon hoppade runt.
  Sen slutade hon och matte fick ännu en gång hjälp med att fånga mig.
  Klara inte matte nåt själv!?
 • Sen började det hända en del otäcka saker i skogen…
  Först gick jag och matte längst en väg, plötsligt flyger det upp något äckligt framför mig. Jag blir så chockad så jag rusar iväg, men matte står kvar. Ibland är matte ganska modig. Efter en stund går matte fram till den konstiga gubben och sätter sig ner och pratar med mig och gubben. Jag står en bit bort och tuggar gräs, men till sist känner jag att jag ändå bör gå fram och kolla. Vet inte varför jag blev rädd, det var ju bara en overall! Jag fick gå förbi den några gånger sen, men då var den stilla.
 • Sen fortsatte jag och matte vår promenad och plötsligt skramlar det till i skogen! Blir ju lite skraj för det också. Men när matte står och tittar där ljudet kommer ifrån, går jag och kollar också. Det var ju bara ett grönt rör. Vi går förbi detta några gånger också. Varför vet jag inte…
 • Sen händer något konstigt!
  Jag och matte står på ännu en äng och plötsligt kommer det fram konstiga gubbar. De måste ha gömt sig bakom några buskar! De går närmare och närmare, så till sist känner jag att jag måste ställa mig framför matte och kolla vad det är för typer. De kommer nära och jag skäller på dem för att de ska stanna, men det gör de inte!
  Till sist är de jättenära! De vänder sig om och matte släpper mig.
  Vågar mig inte fram, förrän matte står framför en av gubbarna och pratar. Sen tar matte av den ena gubben sin mössa. Det var ju bara en människa!! Så jag hälsar på henne och så går vi vidare och hälsar på den andra också.
  Man undrar ju varför de gick omkring i skogen med så konstiga kläder!
 • Nu är vi nästan klara, men lite är kvar. Först leker vi som precis i början när matte och tävlingsledaren kastar en leksak mellan sig. Superkul igen!
  Matte får tag i leksaken och så busar vi och kampar ihop!
  Plötsligt säger det PANG!
  Jag släpper leksaken, för det gör lite ont i mina öron. Men sen leker jag och matte vidare. Sen säger det PANG igen! Är inte riktigt glad för detta, men skakar av mig det.
  Två PANG till ljuder och sen är vi klara!

Jag fick massor av beröm av matte och hon var nöjd med min insats. Det var mycket som var konstigt och ibland även otäckt i skogen. Men jag släppte det jobbiga och gick vidare.
Kan säga att jag sov väldigt gott när jag kom hem!
Hoppas att ni fick lära er lite av min lilla berättelse.

Nuspussar från Daisy

Ps: Vill ni se mina poäng så kan ni gå in på SKK avelsdata.

Annons